קורס העמקה והסמכת מורים לויניאסה יוגה
קורס 515 שעות להכשרת מורי יוגה
מוכר ע"י ארגון מורי היוגה הישראלי
מתרגלים ותיקים? היוגה שיפרה את חייכם? רואים בה דרך חיים?
בואו הצטרפו אלינו, לקורס מעמיק, בו נלמד על אסכולת היוגה העשירה, בת ה 5000 שנה.
תרגול מתקדם של אסאנות, פרניאמה ומדיטציה; אנטומיה במבט מחודש - רכבות אנטמיות ומערכת הפאשיה, הבנה תנועתית ופתלוגיות; פילוסופיה וטקסטים עתיקים; איורודה ואורח חיים; ובעיקר דרך חדשה להסתכל על העולם, על עצמינו, ועל היחסים ביניהם.
הקורס בהובלת מיכל עירוני - מורה בכירה ליוגה עם ותק הוראה של 19 שנה.
לפרטים, תנאי קבלה והרשמה - 054-3010380
הקורס ואני
נעים להכיר! שמי מיכל עירוני, ואני צועדת בנתיבי היוגה כבר 24 שנים. לאחר תואר ראשון במדעי החיים, החלטתי להפוך את האהבה שלי למקצוע. סיימתי קורס הכשרת מורים ליוגה ראשון (מבין רבים), ויצאתי לדרך. לימדתי בכל מקום שבו רצו בי. התנדבתי בבית השאנטי בתל אביב ובאגודה למען העיור בבת ים. פתחתי סטודיו בתל אביב, למדתי ולימדתי עוד ועוד.
אני בעלת סטודיו לויניאסה יוגה בתל מונד, ומלווה מורים צעירים בתחילת דרכם. לימדתי (אנטומיה ישומית להוראת יוגה וכן את הטקסטים היוגיים) כמעט עשור בקורסי מורים שונים בתל אביב ובשלוחות וינגייט השונות,
ולאחר 19שנות הוראה ושנים רבות בהן ליויתי מורים לעתיד ומורים צעירים, יצאתי לדרך חדשה עם הכשרת מורים בהובלה שלי.
הקורס, בן 515 שעות, מחולק לשנתיים. מורים שסיימו קורס מורים בן 250 שעות יכולים להצטרף ישירות לשנה ב'. עם זאת, אני מאד ממליצה להתחיל (שוב) משנה א', וליישר קו בכל הנוגע לקיניזיולוגיה, אנטומיה יישומית בדגש על ראיית מיו-פאשיאלית, מתודולוגיית הוראה ופילוספיה.
הקורס שנה ב' יערך בסטודיו ליוגה בתל מונד, בימי שלישי, 10:30-16:30, החל מנובמבר 2024.
הקורס שנה א' יערך בסטודיו ליוגה בתל מונד, בימי רביעי, 10:30-16:30, החל מנובמבר 2024.
לפרטים, תנאי קבלה והרשמה - 054-3010380
אנטומיה יישומית וקיניזיולוגיה ברמה גבוהה
מודה ומתוודה - אני מאד אוהבת אנטומיה. המבנה והתפקוד של האיברים שלנו מרתק אותי. אבל שינון של שרירים ומפרקים הוא לימוד ארכאי שלא מועיל לנו בחלל התירגול.
האנטומיה שתלווה אותנו בקורס היא אנטומיה חיה, אנטומיה על המזרן. הבנה של המערכת הפאשיאלית היא הבשורה החשובה בעולם התנועה, בלעדיה אין הבנה תנועתית. נלמד אנטומיה דרך מודל הרכבות האנטומיות של תום מאיירס - הרצף הפאשיאלי והשרירי של התנועות על המזרן. נכיר עקרונות קיניזיולוגיים שילוו אותנו בניתוח אסאנות ונלמד כיצד לא להיפצע ולא לפצוע את התלמידים שלנו.
טקסטים ופילוסופיה ברמה גבוהה
את הטקסטים של עולם היוגה אני לומדת ומלמדת שנים רבות מאד אצל מורים כנים ונפלאים.
כיום מלמדת בזום בצורה קבועה וללא עלות את ה'בהגוד גיתא' וכן עוסקת בעריכה של ה'יוגה סוטרה' של האוורד רזניק.
אני טיפוס של טקסטים. טקסטים צריכים להילמד בעיני בצורה עמוקה ויסודית, וללא התחנפות למאה הנוכחית.
הטקסטים היוגים לא נועדו רק לשפר את איכות חיינו אלא בצורה מפורשת להכחיד את הסבל, לראות את המציאות בצורה חשופה ולהגיע לשיחרור רוחני עמוק.
נלמד את הטקסטים הקלאסים בהקשר התרבותי והדתי בהם הם נוצרו ומבלי לשנות את הכוונה המקורית - נראה כיצד אפשר לדלות מהם את הידע המתאים לתקופתינו.
נתעמק ב'יוגה סוטרה של פטנג'לי', 'בהגוד גיתא', 'האתה יוגה פרדיפיקה', 'סנקהיה קריקה' ואופנישדות שונות.
מתודולוגיית הוראה ובניית מערכי שיעור ברמה גבוהה
נלמד בניית מערכי שיעור בצורה יסודית וסדורה. ניגע בשתי שיטות עיקריות, נתנסה בהן, נראה מהן נקודות התורפה של כל אחת ומהן החוזקות.
תהיה חובת הגשת מערכי שיעור כנלמד, אותם ננתח ונלמד מהם. תוך כדי נמצא אט אט כל אחד את הסגנון הייחודי שלו לבניית שיעור ואת הצבע הייחודי שלו כמורה. ניצור עבור כל אחד מערך שיעור בסיסי שעובד ועליו נלמד לייצר אדפטציות והתאמות.
נתרגל אסיסטינג ואדג'סטמנט מקצועי, איך לגעת, מתי, כמה ומדוע, אם בכלל.
נלמד כיצד להחזיק חלל של מתרגלים.
נלמד אתיקה ואיכויות של מורה שהיינו רוצים לטפח.
ניצור סנגהה תומכת וליווי בהוראה שנמשך זמן רב אחרי שהקורס מסתיים.
פרניאמה ומדיטציה ברמה גבוהה
איכשהו זהו תמיד נושא שנשאר עלום ולא ברור ממש עד הסוף.
הגיע הזמן להבין, כמו שצריך!
בקורס נלמד פרניאמה לעומק - החל מתרגול פרה- פרניאמה, דרך הבנה תאורטית מהטקסטים ומהידע המערבי העכשוי - ועד לתרגול פניאמה מתקדם. כיצד ניתן להשתמש ברגולציה של הנשימה ובמרכיבי הנשימה השונים על מנת להשפיע בדרכים שונות על המערכת הפיזית והאנרגטית בגוף?
בנוסף, נלמד הבנה עמוקה של מדיטציה ותודעה. מהי מדיטציה - מעבר למיינדפולנס ושיטות שונות שהפכו נגישות ופופלריות. למה פטנג'לי התכוון כשדיבר על מדיטציה - דהרנה, דיאנה, סמדהי? מהן שיטות המדיטציה היוגיות השונות וכיצד אנחנו מקבלים את איכות האובייקט שאנו מתמקדים בו.
נתרגל וניגע קלות גם במדיטציות מהאסכולות הבודהיסטיות ונבין את הדימיון וגם את ההבדלים המהותיים.